Start Extended

Foto: Rob van Hoorn

Een nieuwe groep van jongerenafdeling Extended start op 30 september 2023.

Extended komt elke zaterdag samen tussen 12.00-14.00 uur van 30 september 2023 tot en met 20 januari 2024 (exclusief schoolvakanties).

Locaties: Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur en de Jan van Eyck Academie.

Meer over Extended

Opening Goodbye to Love

Foto: Rob van Hoorn

Marres nodigt je met liefde uit voor de feestelijke opening van de tentoonstelling Goodbye to Love: Conversation of all those whose lips are sealed.

Datum

zaterdag 30 september

Tijd

17:00u

Locatie

Marres, Capucijnenstraat 98, Maastricht

De tentoonstelling Goodbye to Love, met werk van Hyesoo Park, Jinju Lee en James Webb is gewijd aan de wijze waarop we verdwaald zijn geraakt in onze wereld, op drift raken met onze herinneringen, zoeken naar ankers, omgaan met eenzaamheid en verlangen naar troost.

We hopen je dan te verwelkomen!

Meer over Goodbye to Love

Plantiarchy Finissage/ophaaldag

Ben jij onderdeel van Plantiarchy omdat je aan deze sprookjesachtige tentoonstelling hebt meegewerkt? Op zondag 3 september, bij de finissage, kun je als maker tussen 15 en 16u jouw plant, bloem of tak komen ophalen.

Tussen 16 en 17u wordt het papieren bos verder ontmanteld en mag iedereen een stukje van het Plantiarchaat mee naar huis nemen.

🌱 Plantiarchy finissage
Zondag 3 september
Makers: 15-16u
Geïnteresseerden: 16-17u

Plantiarchy is nog te zien t/m 3 september, mis deze wonderlijke tentoonstelling niet!

Foto: Gert Jan van Rooij

Festival Maas! – Feel the love!

Deel jouw verhalen over de liefde en maak deel uit van de bijzondere tentoonstelling Goodbye to Love: Conversation of all those whose lips are sealed (1 okt 2023 — 7 jan 2024).

Tijdens Festival Maas! op zaterdag 9 en zondag 10 september, kun je bij Marres items inleveren die te zien zullen zijn in het liefdesarchief ‘Memorabilia van een Gebroken Hart’ van de Koreaanse kunstenaar Hyesoo Park. Dat album waarbij je het niet droog houdt, de tandenborstel van je ex, of een lief briefje dat je altijd hebt bewaard. Ze worden voorzien van een label, zodat je je memorabilia later ook weer terug krijgt.

Laat je ook nog verrassen door onze nieuwe tentoonstellingen, workshops en evenementen en maak kennis met Extended: de jongerenafdeling van Marres en de Jan van Eyck Academie.

Je kunt Marres ook vinden op zaterdag 9 sept. bij Bassin Beach.

Ga naar goodbye2love.com om jouw verhaal te delen.

Speciale Plantiarchy rondleiding & workshop

Plantiarchy

Speciale Plantiarchy rondleiding & workshop  

Op vrijdag 14 juli om 14u geven leden van Sunflower Soup een rondleiding en een workshop bij Marres.

Kom meer te weten over het verhaal en de bijzondere totstandkoming van Plantiarchy en maak daarna een plant of bloem van papierpulp in de atelierkamer.

Laat het Plantiarchaat groeien en kom langs!

Als je een entreeticket hebt voor Plantiarchy, kun je aansluiten bij de rondleiding en de workshop. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis.

Floriography

Kunnen we in bloemen spreken?*

Tijdens de workshop in Marres worden deelnemers uitgenodigd om bloemstukken te maken en de geheime taal van de bloemen te ontdekken door met behulp van een ‘bloemwoordenboek’ de bloemen in woorden te vertalen.

De workshop richt zich op de ‘geheime taal van bloemen’; Floriografie. Deze taal was gebruikelijk onder een bepaalde klasse Victorianen om geschenken te presenteren bestaande uit bloemen en planten die in boeketten waren gerangschikt om een ​​gecodeerde boodschap over te brengen. Bij het ontvangen van een van deze ‘nosegay’ (een klein boeket) kon men een bloemenwoordenboek van de Victoriaanse samenleving raadplegen om zo het bericht uit de bloemen te decoderen. Binnen deze woordenboeken wordt de taal van de bloemen uitgebreid beschreven. Kleine gesprekken werden uitgewisseld met sprekende boeketten.

Bedankt voor je interesse in onze workshop. Op dit moment zijn alle beschikbare plaatsen al bezet.

*titel van de workshop is een gedicht van Nayyirah Waheed

Sanne Vaassen

Sanne Vaassen is geïnteresseerd in hoe bloemen zijn gebruikt als dragers van boodschappen voor culturen, religies en naties. Ze onderzoekt hoe deze symbolen zijn ontwikkeld, geïnterpreteerd, overgenomen of aangepast en vergeten.