Over Marres

Foto: Gert Jan van Rooij

Art • Garden • Kitchen

Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur is hét huis voor hedendaagse cultuur in Maastricht, gevestigd in een monumentaal herenhuis midden in het historische centrum. Met een breed programma van eigentijdse tentoonstellingen en educatie en uiteenlopende evenementen en activiteiten, hoopt Marres een maatschappelijke ontmoetingsplek te zijn voor iedereen.

Tentoonstellingen die zich uitstrekken over het gehele huis prikkelen jouw zintuigen. Snuffel door onze indrukwekkende collectie kunstboeken of verken de stad en regio met bijzondere wandelroutes die bij Marres in de museumshop verkrijgbaar zijn. In de openbare tuin kun je ontsnappen aan de stadse drukte en vind je het bruisende restaurant Marres Kitchen met Mediterraanse en Midden-Oosterse keuken. Kom binnen, schuif aan en voel je thuis. Marres verwelkomt je graag.

Geschiedenis

Het huis van Marres kent een rijke geschiedenis. In 1680 werd het pand met riante tuin gebouwd in opdracht van Henricus Thisius van Ingenop, de toenmalige burgemeester van Maastricht. De naam is ontleend aan de brouwersfamilie die het huis drie generaties lang bewoonden.

Met de oprichting van Marres in 1999, werd zowel het huis als de tuin openbaar toegankelijk gemaakt.

Lees meer over de stadstuin

Het programma

Tentoonstellin­gen

Tentoonstellingen die zich uitstrekken over het gehele historische huis prikkelen de zintuigen van bezoekers.

Training the Senses: Performing work

Workshops & Activiteiten

Beleef hedendaagse kunst bij Marres. Met het bewust trainen van de zintuigen leer je je omgeving op een nieuwe manier kennen.

Educatie

Met educatieve programma’s op het gebied van kunst en cultuur biedt Marres onderwijsinstellingen en bedrijven een unieke ervaring.

Publicaties

Marres geeft diverse publicaties uit. Kom langs in Maastricht en snuffel door onze collectie kunstboeken of bekijk alle publicaties in de webshop.

Wandelingen

Verken de stad en regio met bijzondere wandelroutes die Marres samen met kunstenaars heeft ontwikkeld. De wandelingen zijn verkrijgbaar in de webshop en bij de receptie van Marres.

Stadstuin

Ontsnappen aan de stadse drukte doe je in onze vrij toegankelijke stadstuin. Hier vind je ook het populaire restaurant Marres Kitchen.