Ontdek het programma van Marres

Met een uitgebreid programma verkent Marres de fysieke en zintuiglijke beleving van hedendaagse cultuur.

Marres onderzoekt dit onder andere met tentoonstellingen die zich als een landschap door het huis bewegen, een workshopserie op het snijvlak van kunst en wetenschap onder de noemer Training the Senses en een participatie- en educatieprogramma dat zich richt op groepen van basisschoolleerlingen tot ouderen. Met het talentontwikkelingsprogramma Currents biedt Marres jonge makers een platform voor professionalisering. Ook geeft Marres unieke publicaties uit en ontwikkelt met kunstenaars wandelingen in de stad en regio.

Daarnaast zet Marres regelmatig zijn huis en tuin open voor jonge makers, zoals bij het performance festival Rooms, Marres biedt ook onderdak aan het FASHIONCLASH Festival en neemt deel aan evenementen zoals Festival Maas! en Museumnacht Maastricht. Achter het huis vind je de openbare stadstuin, waar Marres regelmatig activiteiten organiseert zoals picknicks, performances of fruitpluk-middagen.

Bekijk hieronder een overzicht van zowel onze huidige en aankomende tentoonstellingen als onze workshops, evenementen, educatie-programma en publicaties.

Tentoonstellingen

Met tentoonstellingen die zich uitstrekken over het gehele huis, onderscheidt Marres zich van andere kunstcentra. Deze totaalinstallaties nemen kamers, gangen en trappenhuis over en verbinden muren, vloeren en plafonds met elkaar. Ze dompelen bezoekers onder in een landschap van verschuivende perspectieven, onbekende wandelroutes en prikkelen hun zintuiglijke beleving.

Workshops & activiteiten

Marres biedt gedurende het jaar verschillende interactieve activiteiten waaraan je als bezoeker kan deelnemen. Zo organiseren we workshops met kunstenaars, wetenschappers en performers. Bekijk welke workshops en activiteiten binnenkort plaatsvinden en meld je aan.

Educatie

Met educatieve programma’s op het gebied van kunst en cultuur biedt Marres onderwijsinstellingen en bedrijven een uniek bezoek aan de lopende tentoonstelling. Daarnaast gaat het educatieteam ook op bezoek bij scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO, HBO en universiteiten.

Publicaties

Marres maakt diverse publicaties. Kom langs in Maastricht en snuffel door onze collectie kunstboeken of bekijk alle publicaties online in de webshop.

Wandelingen

Verken de stad en regio met bijzondere wandelroutes die Marres samen met kunstenaars heeft ontwikkeld. De wandelingen zijn verkrijgbaar in de webshop en in de museumshop van Marres in Maastricht.