Kunsteducatie bij Marres

Marres biedt een educatie programma aan voor- en samen met scholen op alle leerniveaus. Centraal in deze projecten staat het trainen van de waarneming. In interactieve programma’s op school of bij Marres ontdekken leerlingen, scholieren en studenten welke zintuiglijke kennis het ervaren van hedendaagse kunst oplevert. Marres prikkelt kinderen en jongeren deze lichamelijke kennis op een eigen manier te verkennen en om het vervolgens te koppelen aan kunst. De jongeren worden begeleid in het vertalen van waarnemingen in verschillende kunstvormen zoals tekeningen, theater of video.

Docenten kunnen met klassen een bezoek brengen, leerlingen kunnen zelfstandig komen en Marres brengt daarnaast projecten naar scholen toe. Ook ontwikkelt Marres samen met scholen programma’s op maat. Hierbij beperkt Marres zich niet tot kunst alleen, maar betrekt ook andere vakgebieden zoals talen, filosofie, aardrijkskunde, geschiedenis en scheikunde.

Klik hieronder voor meer informatie over ons educatieprogramma voor Primair OnderwijsVoortgezet Onderwijs, MBO, HBO en WO, Extended en de mogelijkheid tot een op maat gemaakt programma.

Primair onderwijs

Het educatieteam van Marres biedt basisscholen een spannende en interactieve ervaring, waar leerlingen hun hele lichaam gebruiken om kunst te ontdekken.

Voortgezet onderwijs

Middelbare scholieren leren bij Marres de eigen waarneming en kunstbeleving analyseren en vertalen.

MBO, HBO & WO

Marres prikkelt studenten mee te denken binnen het onderzoek naar senses-based learning: welke kennis geven onze zintuigen?

Extended

Bij Extended creëren jongeren in vier maanden samen een maatschappelijk kunstproject.

Op maat gemaakte educatieprogramma’s

Marres ontwikkelt programma’s op maat voor onderwijsinstellingen, bedrijven en organisaties en begeleidt regelmatig stagiaires. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Ilse van Lieshout.

Wat is er nieuw?

Benieuwd wat het educatieteam van Marres doet? Bekijk alle projecten en lees het laatste nieuws in de educatie blog.