Stadstuin

Stadstuin
Foto: Rob van Hoorn

Ontsnappen aan de stadse drukte doe je in onze vrij toegankelijke tuin. Hier vind je ook Marres Kitchen en kun je kunstverhalen uit De Onzichtbare Collectie beluisteren.

stadstuin
Foto: Rob van Hoorn

Huis voor Hedendaagse Cultuur

Met de oprichting van Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur, in 1998 worden het huis en de tuin openbaar toegankelijk. De naam Marres is ontleend aan de brouwersfamilie die het huis drie generaties lang bewoonden. Vandaag de dag verkent Marres hier hedendaagse kunst in de breedste zin van het woord.

In onze stadstuin kun je picknicken, vers fruit plukken of het monumentale ijshuisje bezoeken. Ook kun je vind je hier Marres Kitchen, een restaurant met mediterraanse en midden-oosterse keuken. Daarnaast kun je in de stadstuin performances en andere evenementen bezoeken of deelnemen aan de uiteenlopende workshops en activiteiten die regelmatig door Marres georganiseerd worden.

De kunstverhalen van De Onzichtbare Collectie zijn er altijd te vinden.

De Onzichtbare Collectie

De Onzichtbare Collectie kun je gratis met je smartphone in de stadstuin van Marres komen beluisteren. De Onzichtbare Collectie richt zich op verhalen van mensen over hun favoriete kunstwerk. Het is een online kunstcollectie die je niet kan zien, maar wel kunt horen.

Foto: © Sanne Peper

Marres Kitchen

Geopend van dinsdag t/m zondag
12:00 – 17.00
18.00 – 23:00, keuken sluit om 22.00 uur
Gesloten op maandag

Gesloten van 30 december 2023 t/m 8 januari 2024

Om een tafel te reserveren, bel  +31 (0) 6 13 33 35 83.

Meer info
Marres Kitchen