Stadstuin

Stadstuin
Foto: Rob van Hoorn

Ontsnappen aan de stadse drukte doe je in onze vrij toegankelijke tuin. Hier vind je ook Marres Kitchen en kun je kunstverhalen uit De Onzichtbare Collectie beluisteren.

Tuin der Lusten workshops

De tuin van Marres is een wilde stadstuin, bevolkt door een grote hoeveelheid vogels, insecten, vlinders en kikkers. De tuin bevat fruitbomen, een moestuin en kruidenbedden. Het is met ca. 1000 mde grootste openbare stadstuin van Maastricht. Een prachtige plek om even tot rust te komen.

In de maand augustus nodigt Marres je uit om workshops te volgen over al het moois dat dit stukje verborgen natuur in de stad te bieden heeft.

Lees meer over deze zomerworkshops
stadstuin
Het monumentale ijshuisje
Foto: Rob van Hoorn

De tuin van Marres

Marres heeft de grootste (ca 1.000 m2) openbaar toegankelijke binnentuin in het oude centrum van Maastricht. 

In deze stadstuin kun je picknicken, vers fruit plukken of het monumentale ijshuisje bezoeken. Ook kun je vind je hier Marres Kitchen, een restaurant met mediterraanse en midden-oosterse keuken. Daarnaast kun je in de stadstuin performances en andere evenementen bezoeken of deelnemen aan de uiteenlopende workshops en activiteiten die regelmatig door Marres georganiseerd worden.

Een selectie kunstverhalen uit De Onzichtbare Collectie is er altijd te vinden.

De Onzichtbare Collectie

De Onzichtbare Collectie kun je gratis met je smartphone in de stadstuin van Marres komen beluisteren. De Onzichtbare Collectie richt zich op verhalen van mensen over hun favoriete kunstwerk. Het is een online kunstcollectie die je niet kan zien, maar wel kunt horen.

Foto: © Sanne Peper

Bijzondere flora en fauna

De Marres tuin is een wilde stadstuin, bevolkt door een grote hoeveelheid vogels, insecten, vlinders en kikkers. Er zijn vruchten, groenten, kruiden en eetbare bloemen om te ruiken en te proeven. Een prachtige plek om te wandelen en te mediteren.

Judasoor ontdekt

Deze zwam groeit onder andere op de bast van grote levende of dode vlieren en doet het goed op schaduwrijke plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Hier in de tuin van Marres is de zwam ontdekt op een vlinderstruik. Volgens tuinman Hans Engelbrecht is dit zeer bijzonder!

De naam judasoor komt van de legende over de Bijbelse figuur Judas Iskariot. Deze paddenstoel was te zien op de vlier waaraan Judas zich had opgehangen nadat hij Jezus verraden had. De paddenstoel heeft de vorm van een oor en er werd gedacht dat de paddenstoel het oor van Judas was. Andere benamingen van de zwam zijn: boomoortjes, zwarte boomoren of muizenoortjes.

Judasoor in de Marres tuin
Pad op de bloedzuring

Marres Kitchen

Geopend van dinsdag t/m zondag
12:00 – 17.00
18.00 – 23:00, keuken sluit om 22.00 uur
Gesloten op maandag

Om een tafel te reserveren, bel  +31 (0) 6 13 33 35 83.

Alléén in het geval van grote groepen (10 personen of meer) mail je naar marreskitchen@marres.org.

Meer info
Marres Kitchen
Foto: Sacha Ruland