Jongerenafdeling Extended

Foto: Rob van Hoorn

Denk jij wel eens na over de snel veranderende wereld om jou heen? Ben je nieuwsgierig naar andere mensen en culturen? Heb je altijd al willen weten wat er achter de schermen van een culturele instelling gebeurt? Ben jij tussen de 14 en 21 jaar en wil je jouw enthousiasme overbrengen aan leeftijdsgenoten? Dan is Extended op zoek naar jou!

Een nieuwe groep start in februari 2024. Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar anneke.haane@marres.org. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging om kennis te komen maken met Extended. 

Locaties: Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur en de Jan van Eyck Academie.

Marres en de Jan van Eyck Academie werken samen aan het educatieprogramma Extended waar je vier maanden lang werkt aan een maatschappelijk kunstproject. Bij Extended onderzoek je in een team hoe je jongeren hun zintuigen op een andere manier kunt laten inzetten of ervaren. Hoe kun je mensen iets laat horen, voelen, ruiken, zien of proeven om ze aan het denken te zetten?

Marres doet onderzoek naar de zintuigen in hedendaagse cultuur en de jongerenafdeling Extended, gecoacht door Anneke Haane, biedt jou door middel van een eigen project een uniek kijkje in de keuken. Daarbij word je geholpen door curatoren, wetenschappers, kunstenaars en communicatiehelden zodat je de cultuursector van verschillende kanten ontdekt.

Bekijk voorgaande projecten van Extended 

Op maat gemaakte educatieprogramma’s

Marres ontwikkelt programma’s op maat voor onderwijsinstellingen, bedrijven en organisaties en begeleidt regelmatig stagiaires. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Met dank aan

We danken FONDS21 voor de genereuze steun in het mogelijk maken van dit programma. Marres en de Jan van Eyck Academie werken samen met verschillende scholen en organisaties om dit project te laten slagen:
LVO – Stichting Limburg Voortgezet Onderwijs
Cultuurbegeleiders PABO Sittard
Stichting SIEN
Kumulus
Het Kunstcarroussel
Universiteit Maastricht
Zuyd Hogeschool
Bernard Lievegoed School
UWC
Sint Clemens Stichting
Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof
vsbfonds