Marres Kitchen

Marres Kitchen

In de tuin vind je het bruisende restaurant Marres Kitchen, waar je overdag en ’s avonds in een informele sfeer kan genieten van heerlijke gerechten met een Mediterraanse touch. Proef de kookkunsten van de chef, geserveerd met de ontwapenende hartelijkheid en internationale allure die Marres kenmerkt.

Marres Kitchen wordt in de pers regelmatig getipt als een van de favoriete hotspots in Maastricht voor lunch, borrel en diner:

“In de zomer zit je hier in de stadstuin en voordat je eet kun je een tentoonstelling bezoeken in hetzelfde pand. Marres Kitchen is onderdeel van het historische huis Marres, waar verschillende exposities en andere creatieve evenementen worden georganiseerd. Bij Marres proef je de Mediteraanse keuken. Denk dan aan gnocchi, lamsstoof, gegrilde tonijn en diverse mezze.”

Lunch in Maastricht bij Marres Kitchen
Marres Kitchen is één van de nieuwste hotspots. En nu al mijn favoriet voor lunch in Maastricht. Supergoede Mediterrane keuken met een ruime keus aan de lekkerste gerechten. Marres Kitchen is het museumcafé van het culturele centrum Marres in de Capucijnenstraat in het centrum van Maastricht. Leuk om even bij Marres binnen te lopen en de expositie te bekijken! Bij Marres Kitchen hebben ze een mooie grote tuin waar in de zomer een buitenrestaurant en terras geopend worden. Ook een super locatie voor een feestje! Marres Kitchen is een fijne locatie voor lunch in Maastricht of gewoon een koffietje. Het café restaurant is open tot 19 uur dus ook leuk om vroeg op de avond wat te eten. De lange picknick tafels in combinatie met de design stoelen geven Marres Kitchen een relaxed sfeertje mee. Ik heb voor jullie de aubergine spread met granaatappel en de caprese salade getest. Allebei super lekker!”

“Adjunct to a gallery for contemporary art, dishes span the Mediterranean spectrum, with a fair variety of meat-free options especially among the beautifully crafted Middle Eastern mezes. The semiwild garden is an appealing part of the atmosphere, tucked quietly away off a noncommercial minor street.”

Door Barts Boekje als een van de allerleukste tips voor Maastricht:

“Kunst kijken en Maastricht is een 1-2-tje. Je struikelt er over galeries met werk vanuit alle stromingen, van klassiek tot modern, vooral in de straatjes net buiten het compacte winkelcentrum. Favoriet is het eigentijdse Marres. Het statige herenhuis dat ooit behoorde aan een brouwersfamilie – kunst, friet met zuurvlees én bier, dat is Maastricht – werd verbouwd tot een plek waar inspirerende eigentijdse exposities te zien zijn, waar lezingen worden gegeven en waar je trainingen kunt volgen. Een andere reden voor een bezoek aan het karakteristieke, intieme Marres is Marres Kitchen: echt goed en toch ongecompliceerd tafelen? De chef kookt bijzondere gerechten uit het Midden-Oosten met een mediterrane touch, met ingrediënten uit de regio. In de zomermaanden kan een en ander in de prachtige binnentuin gegeten worden. Alleen een kop koffie drinken kan ook.”

Marres Kitchen

Reserveren

Om een tafel te reserveren, bel  +31 (0) 6 13 33 35 83

Cadeaubon

Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur, verkoopt cadeaubonnen van Marres Kitchen voor €25 aan de receptie en in de webshop.

Webshop

Openingstijden

Geopend van dinsdag t/m zondag
12:00 – 17.00
18.00 – 23:00, keuken sluit om 22.00 uur
Gesloten op maandag

Gesloten van 30 december 2023 t/m 8 januari 2024

Marres Kitchen is in 2023 gesloten op de volgende feestdagen:
Carnaval: 19 t/m 21 februari
Tweede Paasdag: 10 april
Tweede Pinksterdag: 29 mei
Eerste kerstdag: 25 december

Marres Kitchen is in 2023 geopend op de volgende feestdagen:
Goede vrijdag: 7 april
Eerste Paasdag: 17 april
Koningsdag: 27 april
Bevrijdingsdag: 5 mei
Hemelvaartsdag: 18 mei
Eerste Pinksterdag: 28 mei
Tweede kerstdag: 26 december

Marres Kitchen
Foto: Mirella Sahetapy

Menu

Onze vegan-friendly kaart biedt voor ieder wat wils, of je nu veganist bent of liefhebber van een stukje vis of vlees, bij ons heb je ruime keus. Je bent bij ons uiteraard ook van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

Combineer kunst met een diner, lunch of borrel

Combineer je lunch of diner bij Marres Kitchen met een portie kunst: naast het restaurant vind je in hetzelfde historische pand ook het museum Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur. Met een divers programma ontdek je hier kunst in de breedste zin van het woord. Bezoek de verrassende tentoonstellingen, neem deel aan de uiteenlopende workshops of ontdek Maastricht met een kunstwandeling. Om al je zintuigen te prikkelen werkt Marres naast kunstenaars ook samen met musici, performers en wetenschappers. Klik hieronder om het actuele programma te bekijken.