01 okt 2023 — 07 jan 2024

Goodbye to Love

Jinju Lee – Four Questions, 2019, poederpigment, lijm en water op ongebleekt katoen, 202,5 x 437 cm

Goodbye to Love: Conversation of all those whose lips are sealed

De tentoonstelling Goodbye to Love is gewijd aan de wijze waarop mensen verdwalen in onze wereld, op drift raken met hun herinneringen, zoeken naar ankers, omgaan met eenzaamheid en verlangen naar troost.

Officiële opening op 30 september 2023 om 17:00u.

Tickets Bekijk het cahier

Deel jouw memorabilia en verhalen over de liefde en doe mee aan deze bijzondere tentoonstelling.

Je kunt bij Marres items met bijbehorend verhaal inleveren die te zien zullen zijn in het liefdesarchief Memorabilia of Broken Heart van de Koreaanse kunstenaar Hyesoo Park.

Dat album waarbij je het niet droog houdt, de tandenborstel van je ex, of een lief briefje dat je altijd hebt bewaard. Ze worden voorzien van een label, zodat je je memorabilia later ook weer terug krijgt. Jouw bijdrage wordt anoniem getoond in de tentoonstelling.

Kom langs tijdens openingstijden van Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur
Dinsdag t/m zondag
12:00-17:00u

Je kunt ook naar de website goodbye2love.com om jouw verhalen, herinneringen of hartenwens anoniem en digitaal te delen.

goodbye2love.com

Hyesoo Park

Hyesoo Park werd in 1974 geboren in Seoul, Korea, waar ze woont en werkt. Ze bevraagt universele waarden en onbewuste gedachten die invloed hebben op de samenleving en groepen die hierin functioneren. Parks werk gaat vaak over emoties en vooral over het maskeren daarvan. De tentoonstelling toont haar werk Our Joyful Young Days (2022) waarin de kunstenaar gepensioneerde fabrieksarbeiders interviewt over hun eerste liefdes. In opdracht van Marres maakte Hyesoo Park een nieuw installatiewerk Flower in Love dat bestaat uit verhalen, memorabilia en gefilmde interviews over de liefde, geoogst in de regio Limburg.

phsoo.com
Goodbye to Love
Hyesoo Park – Our Joyful Young Days, 2022, tweekanaals video, 25 min. Co-regie: Kang Yeeun. In opdracht van MMCA.

Jinju Lee

Jinju Lee werd in 1980 geboren in Busan, Korea. Ze behaalde een BA en MA in oosterse schilderkunst aan de Hongik Universiteit, waar ze momen­teel professor oosterse schilder­kunst is. Ze gebruikt diepgaande observa­ties over het leven en onze realiteit om gedetailleerde beelden te creëren van geheugen­fragmenten of alle­daagse voorwerpen die een symbolische betekenis hebben. Lee hanteert technieken van de oosterse schilderkunst om gedetailleerde scènes te creëren die intens vreemd aanvoelen, maar in feite gegrond zijn in de echte wereld. Ze bevatten ingekapselde herinneringen, drijvende eilanden en introverte landschappen die worden bewoond door eenzame figuren die zowel aangrijpend als verontrustend zijn.

artistjinju.com
Such Jinju Lee
Jinju Lee – Such, 2023, Poederpigment, lijm van dierenhuid en water op ongebleekt katoen, 44 × 34 cm

James Webb

James Webb werd in 1975 geboren in Kimberley, Zuid-Afrika. Hij woont en werkt in Stockholm, Zweden. Hij staat bekend om zijn locatie­gebonden interventies en installaties. Zijn werk bestaat vaak uit geluid, ­gevonden voorwerpen en tekst, waarbij hij verwijst naar literatuur, film en mini­malistische tradities. Door objecten, technieken en vormen buiten hun oorspronkelijke context te plaatsen en ze in verschillende omgevingen te introduceren, creëert Webb nieuwe spanningsruimtes. Deze ruimtes verbinden zijn academische achter­grond in religie, theater en ­reclame, en bieden poëtische onderzoeken naar de economieën van geloof en de dynamiek van communicatie in onze hedendaagse wereld.

James Webb wordt vertegenwoor­digd door blank projects en Galerie Imane Farès.

theotherjameswebb.com
James Webb – I do not live in this world alone, but in a thousand worlds (13 views of the moon), 2019. Foto: blank projects

Goodbye to Love maakt deel uit van een reeks projecten waarin de plaats van emoties, fysieke interactie en intimiteit in onze huidige samenleving wordt onderzocht. Eerdere tentoonstellingen in deze reeks waren Intimacy (2015) en Museum Motus Mori (2019).

Voor de pers

Voor persverzoeken, beeldmateriaal en interviewaanvragen kun je contact opnemen met Julie Cordewener: julie.cordewener@marres.org.