01 feb 2024 — 14 feb 2024

Open Call Curatorenteam Currents 11

Currents #10: Choose Your Own Story
Currents #10: Loran van de Wier, Organic Materials
Foto: Gert Jan van Rooij

Open Call
Curatorenteam Currents 11
1 – 14 febr 2024

deze Open Call is inmiddels gesloten

In het najaar van 2024 presenteren Marres Maastricht en Jester in Genk samen de tentoonstelling Currents 11. Hiervoor zijn wij op zoek naar een team van curatoren (minimaal 2 personen). Meld je als team aan!

Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van recent afgestudeerde kunstenaars van academies in België, Duitsland en Zuid-Nederland. De tentoonstelling wordt ingebed in een ruimer begeleidingstraject waarin training, netwerk en professionalisering centraal staan.

Met Currents treedt Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht, op als platform voor startende kunstenaars en curatoren, om zo bij te dragen aan een internationale infrastructuur voor talentontwikkeling. Diezelfde doelstelling streeft Jester, instelling voor hedendaagse kunst in Genk, ook na. 

Na tien edities is Currents een bewezen platform voor startende kunstenaars en curatoren. De afgelopen jaren hebben 150 kunstenaars van verschillende academies werk tentoongesteld, presentaties gegeven en deelgenomen aan workshops. Door hun deelname gaven 25 beloftevolle, internationale curatoren hun carrière een stevige boost.

Vereisten
We zoeken een curatorenteam dat:

  • het leuk vindt om met jonge kunstenaars te werken,
  • goed is in productiewerk,
  • oog heeft voor logistiek en planning,
  • goed kan schrijven,
  • in juni en juli 2024 tijd heeft om alle afstudeershows in de Euregio te bezoeken.

Er wordt een honorarium en een vergoeding voor reiskosten voorzien. Om kosten te beperken krijgen kandidaten die verblijven in Nederland of België de voorkeur. 

Interesse?
Stuur je CV en motivatiebrief als team naar currents@marres.org.
Onderwerp: curatoren Currents 11
Deadline: 14 februari 2024
De gesprekken vinden plaats tussen 19 en 23 februari 2024.

Currents 11
21 september – 3 november 2024