Finissage Limburg Biënnale & kick-off 25-jarig bestaan Marres

Foto: Rob van Hoorn

Is jouw werk onderdeel van de Limburg Biënnale bij Marres en wil je graag een bijzondere anekdote, een ontroerend verhaal of het concept met betrekking tot jouw kunstwerk delen? 

Marres nodigt je van harte uit om op zondag 25 augustus, tijdens de finissage van de Limburg Biënnale, een korte toelichting te geven op jouw werk. Niet alleen vieren we op die dag de laatste dag van deze succesvolle groepstentoonstelling, dit is ook de kick-off van een reeks festiviteiten rondom het 25-jarig bestaan van Marres. De toegang is die dag gratis, er is taart, er zijn bubbels en hopelijk ben jij er ook bij!

Iedereen is welkom, maar als jij je verhaal wilt delen op zondagmiddag 25 augustus, laat het ons dan weten via info@marres.org.

Bekijk de foto’s van deze dag!

Limburg Biënnale inleverdagen

Foto: Rob van Hoorn

Iedereen wier kunstwerk door de jury werd uitgekozen om te schitteren tijdens de Limburg Biënnale in Marres, werd uitgenodigd werk te brengen tijdens de inleverdagen op 7 & 8 juni bij Marres.

De inleverdagen voor Odapark vonden plaats op 31 mei & 1 juni 2024.

Limburg Biënnale 2024

Inleverdagen
Limburg Biënnale 2024

Bekijk meer
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Show more
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn

Jurydagen Limburg Biënnale

In april vinden de jurydagen van de Limburg Biënnale plaats.

Via de Open Call ontvingen Marres en Odapark een spectaculair aantal van 1.400 aanmeldingen!

Het jury- en curatorenteam van 18 professionele kunstenaars beoordeelt de inzendingen en selecteert de deelnemers, zonder te weten wie de maker is. Vervolgens richten de juryleden met hun selectie een ruimte in bij Marres of Odapark en tonen daarbij ook eigen werk. De jury telt leden uit Limburg en daarbuiten. 

De juryleden zijn:
Katrein Breukers, Wessel Verrijt, Bonno van Doorn, Marenne Welten, Eugenie Boon, Fleur Pierets, Sanne Vaassen, Anne Büscher, Marijn van Kreij, Jan Rothuizen, Anouk Kruithof, Paul Kooiker, Maartje Korstanje, Jan Hoek, Han van Wetering, Karina Beumer, Pablo Hannon en Birthe Leemeijer.

Lees meer de Limburg Biënnale 2024

Open Call Limburg Biënnale 2024

Open Call
19 feb – 10 maart 2024

Marres en Odapark nodigden iedereen die zich kunstenaar voelt uit deel te nemen aan de Limburg Biënnale, ook kunstenaars die niet aan Limburg verbonden zijn. Van 19 februari t/m 10 maart 2024 konden geïnteresseerden, jong en oud, gevestigd en onbekend, van individu tot collectief, zich met een maximum van drie bestaande kunstwerken inschrijven. Dit mag elk type kunstwerk zijn: schilderij, video, sculptuur, audio, performance etc.

Het jury- en curatorenteam van 18 professionele kunstenaars beoordeelt de inzendingen en selecteert de deelnemers, zonder te weten wie de maker is. Vervolgens richten de juryleden met hun selectie een ruimte in bij Marres of Odapark en tonen daarbij ook eigen werk. De jury telt leden uit Limburg en daarbuiten. 

Lees meer de Limburg Biënnale 2024

Limburg Biënnale 2024

Limburg Biënnale 2024 Foto: Rob van Hoorn

Met grote trots presenteren Marres en Odapark de derde editie van de Limburg Biënnale, een tentoonstelling die met 500 werken van ruim 350 kunstenaars een dwarsdoorsnede biedt van de beeldende kunst in Limburg en omgeving. De biënnale is een echt Limburgs feest voor de kunsten. 

Open Call

Volgend op het enorme succes van de vorige twee edities, plaatsten Marres en Odapark in februari van dit jaar een open call voor de derde Limburg Biënnale. 1.400 makers reageerden; samen stuurden zij meer dan 3.000 werken in. 

Van 19 februari t/m 10 maart 2024 konden geïnteresseerden, jong en oud, gevestigd en onbekend, van individu tot collectief, zich met een maximum van drie bestaande kunstwerken inschrijven. Dit mocht elk type kunstwerk zijn: schilderij, video, sculptuur, audio, performance etc.

Jury

Het jury- en curatorenteam van 18 professionele kunstenaars beoordeelde de inzendingen, zonder te weten wie de ingezonden kunstwerken maakten. Vervolgens richten zij met hun selectie een ruimte in bij Marres of Odapark, waar ze ook eigen werk tonen. De jury telt leden uit Limburg en daarbuiten. 

De juryleden van de Limburg Biënnale zijn: Karina Beumer, Eugenie Boon, Katrein Breukers, Anne Büscher, Bonno van Doorn, Pablo Hannon, Jan Hoek, Birthe Leemeijer, Paul Kooiker, Maartje Korstanje, Marijn van Kreij, Anouk Kruithof, Fleur Pierets, Jan Rothuizen, Sanne Vaassen, Wessel Verrijt, Marenne Welten en Han van Wetering

Bekijk het Limburg Biënnale cahier van Marres (.pdf) Bekijk het Limburg Biënnale cahier van Odapark (.pdf) Veelgestelde vragen

Juryleden

Karina Beumer (Peize, 1988) heeft een interactieve artistieke praktijk die wordt gevormd door dialogen met – of geboeid te worden door – iets of iemand anders. Dit resulteert in video’s, installaties, en publicaties die ontstaan uit tekeningen van observaties en onaangekondigde performances. Beumer zoekt naar een absurde en surreële relatie tussen het innerlijke (gedachten, miscommunicatie) en de fysieke wereld (taal, netwerken). In een droomachtig universum verbindt ze banale kwesties met persoonlijke fantasieën door gebruik te maken van strategieën van bestaande structuren zoals popsongs, blockbusters en live action rollenspellen. Haar film genaamd (…) is te zien op 2doc.nl en op dit moment is Beumer op zoek naar een vervanger voor zichzelf.

Foto: Chloe Op De Beeck

Eugenie Boon (Willemstad, 1995) is een Curaçaose beeldend kunstenaar gevestigd in Den Haag. Ze studeerde cum laude af aan de HKU in 2020 en won de prijs voor Artistic Achievement. In haar praktijk combineert ze storytelling en commentaar, en vertaalt dit in haar performances, schilderijen en installaties. Haar werk is opgenomen in verschillende collecties, onder meer in het Stedelijk Museum Schiedam, en in de collectie van de Vrije Universiteit Amsterdam, AMC. 

Katrein Breukers (Tilburg, 1991) woont en werkt in Rotterdam. Ze studeerde af aan de FHK in Tilburg en deed een masteropleiding Beeldende Kunst aan de AKV St. Joost in ‘s-Hertogenbosch. Projectmatig werken kenmerkt haar praktijk, waarin ze ruimte maakt voor samenwerking en improvisatie, en waarin ze een persoonlijke aanpak hanteert. In haar installaties implementeert Beukers verschillende technieken en materialen, met name keramiek en textiel. Ze herwaardeert praktijken van decoratief vakmanschap die historisch gezien niet als hogere kunstvormen worden beschouwd. Een voorbeeld van dit streven is het gebruik van de quilt in haar recente werken. Breukers’ werk was te zien in galeries en kunstruimtes, waaronder bij TENT in Rotterdam Gallery Vriend van Bavink in Amsterdam en Hotel Maria Kapel in Hoorn. Ze ontving verschillende stipendia en in 2017 won zij de AG-Kunstprijs.

Anne Büscher (Stuttgart, 1991) verbindt kunst, design en wetenschap door middel van artistieke experimenten, waarin ze de gebruikelijke functies en identiteit van bekende materialen zoals glas, steen, fotopapier, lucht, licht en elektriciteit in vraag stelt en verruimt. Haar werken nemen de vorm aan van arrangementen, artistieke documentatie en objecten die pas hun volledige potentieel bereiken wanneer ze geactiveerd of gebruikt worden. Büscher’s creaties komen voort uit haar scherpe bewustzijn van de inherente gevoeligheid van objecten en spelen met de relatie tussen authenticiteit en verbeelding. Ze heeft deelgenomen aan verschillende internationale residenties en haar werk is tentoongesteld op diverse locaties, waaronder PAD Paris, TOKAS Tokyo, Miriam Gallery New York en Ludwig Forum Aachen.

Bonno van Doorn (Amsterdam, 1977) studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in 2008, waarna bekend werd door zijn schilderijen en sculpturen die hij verwerkt in uitgebreide installaties. Zijn werk was op een reeks locaties te zien, onder meer bij C&H Galerie (Amsterdam), Greylight Projects in (Brussel), Supermarket Art Fair (Stockholm) en bij Marres in Maastricht. Van Doorn gaf tevens les aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij is ook medeoprichter van ART BAR KIPPY.

Pablo Hannon (Santiago, 1973) verkent verschillende expressies in zijn artistieke praktijk. Vanuit zijn activistische roots in Mapuche (Chili) en bewustzijn van onrechtvaardigheid elders in de wereld, richtte hij The School op; een fluïde, autonome ruimte en methodologie waarmee hij toegankelijke, interdisciplinaire samenwerkingen met lokale en internationale participanten mogelijk maakt. Hannons’ eigen artistieke experimenten berusten op tekenkunst en vormgeving en spelen in op de geïmproviseerde en performatieve interactie met het publiek. Hij deelt zijn kennis, vaardigheden en speelsheid op verschillende kunstacademies, onder andere Hogeschool Zuyd.

Foto: Ilse Jooken

Jan Hoek (1984) voelt zich aangetrokken tot de schoonheid van buitenstaanders en werkt graag wereldwijd samen met mensen die normaal gesproken over het hoofd worden gezien. In Hoek’s universum zijn ‘normale’ mensen vreemden en heersen de ‘outsiders’. Zo heeft Hoek een wereld van supersterren gefotografeerd, zoals de taxichauffeurs van Nairobi, heeft hij psychedelische zines gemaakt over sekstoerismehoofdstad Pattaya (Thailand), en heeft hij een serie gemaakt over de Maasai (Kenia & Tanzania) om hun stereotyperende imago te doorbreken. Hij heeft werken gepresenteerd in Foam (Amsterdam), Unseen Festival (Amsterdam), Photoville (New York), Fomu (Antwerpen) en Lagos Photo (Lagos).

patricia kaersenhout (we/us) (Den Helder, 1966) is een Afro-Nederlandse beeldend kunstenaar en denker. In haar werk onderzoekt ze de nog altijd actuele erfenis van slavernij en kolonialisme in de Nederlandse context en daarbuiten. kaersenhout heeft een kritische en radicale betrokkenheid bij kwesties rond ras, seksualiteit en gender, en geniet erkenning om haar tomeloze inzet voor artistieke en activistische projecten. 

Ze staat bekend om haar veelzijdige projecten in en met de samenleving, waarin ze haar publiek vraagt na te denken over hoe zijzelf mogelijk betrokken zijn bij de Nederlandse en Europese koloniale geschiedenis en haar hedendaagse erfenis. kersenhout’s werk omvat een monument ter nagedachtenis aan de Trans Atlantische slavernij, Monument van Vlucht en Verzet, dat in opdracht van de gemeente Utrecht werd gemaakt, (H)erkennen herbouwen; De wonderkamers van het Rotterdams Verleden in opdracht van de Kunsthal en museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, en haar monografie Open-Ended Visons of Possibilities dat werd uitgegeven door Japsam publishers en werd gelanceerd in 2023.

Foto: © Paco Núñez

Paul Kooiker (Rotterdam, 1964) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Rijksakademie in Amsterdam (1990-1992). Kooiker werd in 1996 bekroond met de Prix-de-Rome Fotografie en in 2009 met de A. Roland Holst Award voor zijn oeuvre. Het werk van Kooiker is in tal van solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland te zien geweest, waaronder in Museum Folkwang, Essen (2021/22, DE); Museum Voorlinden, Wassenaar (2020, NL); Centraal Museum, Utrecht (2020, NL); FOMU Fotomuseum, Antwerpen (2018, BE); Fotomuseum Den Haag (2014, NL) en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam (2009, NL). Zijn werk bevindt zich in tal van internationale openbare en particuliere collecties.

De kunstenaarspraktijk van Maartje Korstanje (Goes, 1982) wordt gedreven door een sterk besef van de eindigheid van het leven en de omgang met dit besef. Zij richt zich op de spanning tussen groei en verval, zowel in de natuurlijke als in de kunstmatige wereld, maar voornamelijk in het grensgebied waar beide werelden elkaar ontmoeten. Intuïtie en verbeelding zijn belangrijke drijfveren in dit scheppend oeuvre en hoewel Korstanje met uiteenlopende materialen werkt is karton een vaste basis, waarbij constant nieuwe mogelijkheden worden onderzocht.

Korstanje studeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost (Breda) en het Sandberg Instituut (Amsterdam). Ze was één van de winnaars van de Prix de Rome in 2007 en werd in 2014 genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Ook deed zij mee aan verschillende residentie programma’s en werd haar werk onder meer gepresenteerd in Kunstmuseum Den Haag, ISCP New York en Gyeonggi Museum of Contemporary Ceramic Art in Korea.

Marijn van Kreij (Middelrode, 1978) maakt tekeningen, collages en mobiles die hij samenbrengt in zorgvuldig gecomponeerde tentoonstellingen. In zijn werk combineert hij kunsthistorische referenties met illustraties uit kinderboeken, verpakkingen van etenswaar of gevonden dichtregels. Het hergebruik van beeld en taal, het werken met herhaling, en een focus op de handeling van het tekenen en schilderen zélf vormen de kern van zijn veelzijdige praktijk. In 2024 is zijn solotentoonstelling How to Look at a Spiral, te zien in De Pont, Tilburg. Marijn van Kreij is als docent verbonden aan de Gerrit Rietveld Academie en werkt samen met andere makers uit de kunst- en theaterwereld binnen het collectief it is part of an ensemble.

Anouk Kruithof (Dordrecht, 1981) is transdisciplinair kunstenaar en houdt zich bezig met verschillende digitale en analoge praktijken. Haar werk verbeeldt de vergankelijkheid en chaos van deze wereld door urgente maatschappelijke vraagstukken aan te kaarten en deze vanuit persoonlijke ervaring te benaderen. Kruithof wil hiermee de gevoeligheden van de huidige tijdsgeest blootleggen. Kruithof had eerder solotentoonstellingen in Foam Amsterdam, Centro de la Imagen Mexico City en Stedelijk Museum Amsterdam. Haar werk is ook opgenomen in de collecties van SFMoMA (San Francisco), Museum Folkwang (Essen) en Museum Voorlinden (Wassenaar). Kruithof werd geselecteerd voor de Eregalerij van de Nederlandse fotografie in het Nederlands Fotomuseum in 2021 en haar meest gerenommeerde project Universal Tongue werd internationaal in verschillende musea tentoongesteld.

Birthe Leemeijer (Amsterdam, 1972) woont in Heemstede en volgde behalve een opleiding aan de Rietveldacademie en het Sandberg instituut ook een hoveniersopleiding. Voor haar is het werken in de open ruimte de ideale conditie om de betekenis van de kunst en haar plaats in de wereld te bevragen. Om dat te realiseren gaat zij een samenwerking aan met steeds andere partijen en betrokkenen die zich mede inzetten om het project inhoud en vorm te geven. Daarbij speelt de al dan niet aanwezigheid van andere levensvormen (planten, dieren) en de waarde die we daaraan toekennen een steeds belangrijkere rol. Werken die Leemeijer onder andere heeft gerealiseerd zijn een Reservaat voor Eenzaamheid in Almere, de IJsfontein in Dokkum, en L’Essence de Mastenbroek. Dit laatste werk is een parfum, het resultaat van een zoektocht naar de essentie van de polder Mastenbroek. De geur, een vloeibaar landschap, vindt via een geheim leidingstelsel zijn weg naar allerlei tentoonstellingen in de wereld, zoals een installatie in het Nederlands paviljoen op de wereldtentoonstelling in Dubai in 2021 en binnenkort in het Museum Krona in Uden. Ook won ze in 1996 de basisprijs Prix de Rome, kunst in de publieke ruimte.

Foto: Lola Mooij

Fleur Pierets (Zelzate, 1973) is een Belgische performancekunstenaar, bestselling schrijver en LGBTQ+ activist. Samen met haar vrouw Julian P. Boom richtte ze Et Alors? Magazine op en lanceerde ze in 2017 22-The Project, een performance kunstwerk waarin het stel van plan was te trouwen in elk land dat destijds het homohuwelijk legaliseerde. Ze trouwden in vier landen voordat Boom vroegtijdig kwam te overlijden. Dit leidde in 2018 tot Pierets’ schijversdebuut met haar memoire Julian, welke momenteel verfilmd wordt door het productiehuis van Lukas Dhont. Pierets’ schreef vervolgens het tweedelige kinderboek Love Around the World (2019) en Love is Love (2020), en een nieuwe roman Heerlijk Monster (2024). Daarnaast presenteert ze wereldwijd op consulaten, ambassades en bij bedrijven zoals Google over het belang van LHBTQ+ rechten. Momenteel werkt ze aan een opera, een nieuwe roman en een performance kunstwerk dat in oktober 2024 in première gaat. 

Jan Rothuizen (Amsterdam, 1968) is een hedendaags beeldend kunstenaar die verschillende publicaties geeft uitgebracht. Sommige hiervan zijn vertaald naar het Engels, Spaans en Chinees. Zijn werk staat maandelijks in de Volkskrant en is internationaal tentoongesteld bij verschillende gerenommeerde instituten, zoals het Museum of Modern Art in New York, Stedelijk Museum in Amsterdam en op de Internationale Architectuur Tentoonstelling van La Biennale di Venezia. Dit najaar verschijnt een nieuwe editie van zijn boek ‘De zachte atlas van Amsterdam’. Hij was eerder jurylid voor de AFK Amsterdam Prijs (2022) en zit in verschillende nationale kunstcommissies.

Foto: Stijn Rademaker

Sanne Vaassen (Heerlen, 1991) onderzoekt binnen haar artistieke praktijk de vloeiende transitie van materie en fenomenen zoals de cyclus van water, de transformatie van bomen gedurende de seizoenen en de evolutie van taal. Centrale thema’s binnen haar uiteenlopende werken zijn dan ook tijd en processen van verandering. Hiermee deelt Vaassen’s werk een raakvlak met andere disciplines zoals ecologie, geografie, geschiedenis en antropologie. Haar werk was eerder te zien in verschillende groeps- en solotentoonstellingen in binnen en buitenland, waaronder in het Bonnefantenmuseum (Maastricht), SALTS (Basel), Unit 1 Gallery (Londen), en 601Artspace (New York). Ook was ze was resident aan de Jan Van Eyck Academie in 2014-2015. 

Wessel Verrijt (Lierop, 1992) maakt sculpturen, architecturale voertuigen, tactiele mobiles en levendige personages. Deze zijn zowel robuust als fragiel, chaotisch en ordelijk. Het lijken levende wezens en suggereren een ritueel of een processie die tot stilstand is gekomen. Als zodanig verkent Verrijt het idee van ‘levende materie’; wanneer lichaam en materie samensmelten en materie menselijke trekken en emoties aanneemt. Dit is een manier om de sculpturen te vermengen met het fysieke lichaam in zogenaamde ‘hybride entiteiten’. Materialen die worden beschouwd als vergeten en achtergelaten, gedreven door consumentisme en industrialisme, bevinden zich in de dode hoeken van onze ecosystemen. In het werk van Verrijt ontwaken ze als een rebellie tegen hun kort geplande leven. Verrijt heeft recent tentoongesteld bij Cinedans, Eye Museum (Amsterdam), H3H Biënnale (Oosterhout), CODA Museum (Apeldoorn), Paltz Biënnale (Soest), Museum Jan Cunen (Oss), Das Leben am Haverkamp (Den Haag), AADK (Blanca, Spanje) & Heerz Tooya (Veliko Tarnovo, Bulgarije).

Marenne Welten (Valburg, 1959) woont en werkt in Middelburg. Ze onderzoekt in haar werk de manier waarop emoties, associaties, en herinneringen onze perceptie en betekenisgeving vormen. Ze studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda waarna ze een paar jaar in Antwerpen woonde en werkte. Sindsdien zijn haar schilderijen en collages tentoongesteld in verschillende groeps- en solotentoonstellingen in binnen en buitenland, waaronder op verschillende plekken in New York, in Stedelijk Museum Breda, Albada Jelgersma Gallery Amsterdam en Kunsthalle Lingen. Haar werk wordt momenteel vertegenwoordigd door galeries Harkawik (New York) en Tegenbosch van Vreden (Amsterdam), en wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds. 

Marenne Welten
Luister naar Marenne Welten in KUNST IS LANG

Han van Wetering (Maastricht, 1948) is beeldend kunstenaar en staat onder andere bekend om zijn sculpturen die permanent gevestigd zijn in het centrum van Maastricht. Zo is zijn kleurrijke ensemble van carnavalslieden ’t Zaat hermenieke (1993) te zien op het Vrijthof. Eerder werden zijn werken getoond bij verschillende galeries in en buiten Limburg. Van Wetering werkt vaak met brons en keramiek, maar is als doorgewinterd kunstenaar en gerenommeerd ‘dwarsligger’ ook vaardig in andere materialen.

Foto: © Fotomeulenhof

Foto: Rob van Hoorn
Marenne Welten staat niet op de foto

Deelnemers Limburg Biënnale 2024

Corine Aalvanger, Ad van Aart, Agil Abdullayev, Eliot Allsop, Mario Sergio Alvarez Gonzalez, Dani Andres Ordoñez Muñoz & Lieve van den Bijgaart, Eric Arnal, Sarah Atzori De Bruin, Rob van Avesaath, Rachel Bacon, Stanislav Bagdia, Daria Baiocchi, Enny Beerden, Elise Berenstein, Mariëlle van den Bergh, Liesje van den Berk, Maya Berkhof, Ireen Bessems, Karina Beumer, Alex Bex, Adam Bialek, Rachel de Bie, Paula Biesmans & Klaas Kloosterhuis, Else Bijnens, Sjors Bindels, Florentijn de Boer, Annemie Bogaerts, Adriana Bogdanova, Noor Boiten, Eugenie Boon, Jaimary Boon, Boosten, Sabine Borgerhoff, Katia Borghesi, Melanie Bosboom, Geertje Brandenburg, Brénine Brénine, Katrein Breukers, Petra ten Brinke, Monique Broekman, Freija Broeren, Renée Bus, Anne Büscher, Jacqueline Caris, Omar Castillo Alfaro, Senna Castro, Bertrand Cavalier, Chantal CHALEM, Pao Chutijirawong, Rien Claessen, Jop Claessens, Livia Claesson, Ines Claus, COLETTE CLEEREN, Deniece Sami Juliana Clermonts, Adrienne Coenegracht, Monique Coppieters, Lennart Creutzburg, Amber Croonen, Yuxuan Cui, Nousjka Daniëls, De Boer, Boris Deben, Tine Deboelpaep, Benjamin Deffner, Bram Dehouck, Nele Demeulemeester, Timo Demollin, Anne Devue, Caroline Diemel, Caroline Diepstraten, Mike Dings, Ridho Maulana Dirgantara, Nico Djavanshir, Erin C. Doherty, Bonno van Doorn, Dovski, Sindy Driessen, Jeroen Duijf, Femmie Duiven, duo Wonder, Veerle van Esser, Larissa Esvelt, Jeroen Evertz, Jordan Faber, Maxime Fauconnier, Diana Fedoriaka, Jean-Luc Feixa, Fenner, Sterre Fermin, Maartje Folkeringa, Pui Yan Fong, Jan Franssen, Janina Frye, Arianne van der Gaag, Raquel Gandra, Yannick Ganseman, Barbara Gasparini di Gaetano, Truus Gelissen, Joost van Gennip, Loet Gescher, Johannes Gierlinger, Elena Giolo, Goldiie, Sebastián González de Gortari, Safae Gounane, Timo van Grinsven, Sarah Rose Guitian Nederlof, Carlos Guzman, Annemiek de Haan, Harrie Habets, Henk Haest, Sophie Hana, Pablo Hannon, Jacqueline Hanssen, Lotte Hauben, Atelier Haven, Katarina Head, Charmaine de Heij, Esther van der Heijden, Trees Heil, Johan Helder, Frank Helsloot, Marly Hendricks, Justine Hendrikx, Michel van Henten, Gaspard Emma Hers, Paul Heusinkveld, Diewke van den Heuvel, Kaan Hicyilmaz, Jan Hoek, Paulina Hoffmann, Lotte Holterman, Arielle Holtz, Mara Hop, Iris Houkes, Clara van den Hout, Niekie Houwen, Shanna Huijbregts, Audrey Huis, Teresa Hunyadi, Tycho Hupperets, Silvana Hurtado Dianderas, Angelo Iaia, Otto Iriks, Toon Jans, Petra C.T. de Jong, Conny Jongmans, Tamara Jungnickel, Hyungee Kang, Nikolay Karabinovych, Thalia Karpouzi, Corina Karstenberg, Wianda Keizer, Jaane Kentrop, Koen Kievits, Roona YJ Kim, Judith Maria Kleintjes, Maria Kley, Jenetta de Konink, Jelmer Konjo, Ina Kooper, Maartje Korstanje, Paula M Kowalski, Marijn van Kreij, Mirjam Kruisselbrink, Anouk Kruithof, Jelle van Kuilenburg, Polly Kunst, Zwaantje Kurpershoek, Mathias Kuypers, Henriëtte van der Laan, Mirte van Laarhoven,

Marjolein Labeeû, Ilse Lambrichts, Roderick Laperdrix & Caz Egelie & Jesse Strikwerda, Henny Laumen, Camie Laure, Chantal Le Doux, Birthe Leemeijer, Flora Lemmens, Marian Lesage, Didianne Leusink, Lichtelijk Creatief Design, Sarah Linde, Louis van der Linden, Aagje Linssen, Zhiyi Liu, Don Londi, Willy Looyen, Luciana Lopez Schütz, Los DQ, Chiel Lubbers, Wietske Lycklama à Nijeholt, erik van maarschalkerwaard, Roland Maas, MABA, Sandra Mackus, Linda Maissan, Aleksejs Mališevs, Keetje Mans, Eline Martin, Nacho Martín Encinas, Jochem Mestriner, Renieke Meyfroot, Jelle Annie Michiels, Hilde van Mileghem, Eline Mollema, Mike Moonen, Pleun Moons, Wim Moorman, Valantina Moraitaki, Yvonne Mostard, Indigo Musa, Nausikaä, Ava Nebulas, Anneke Nene, Remy Neumann, Darcy Neven, Joni van Niekerken, Femke Nijs, Kyra Nijskens, Elowyn Nikolov, NOMER, Anna Nunes, Oana Clitan, Ilse Oosterkamp, jo Op de Beeck, Melanie Ouwehand, Monica Overdijk, Anna-Bella Papp, Charles Park, Jean-Philippe Paumier, Madeleine Elisabeth Peccoux, Nikki Pelaez, Fleur Pierets, Lore Pilzecker, Ger Pirson, Nele Plessers, Engel Pluck, Urša Prek, Lilian Ptacek, Paula Punkstina, Fengdan Qin, Aran ra’dparsa, Roos Rademaker, Han Rameckers, Bastiaan Reijnen, Kim Rekkers, René Reynders, Niko Riedinger, Carlette Rijcken, Anja van Rijen, Maartje van Ringen, Roos Roberts, Rein Rodemeier, Hannes van Roosmalen, Jan Rothuizen, Amber Roucourt, Timia Rugenbrink, Ruimtevaarder, Atieh Salari, Geoff  Salmon, Ria Sandbrink, Inderjeet Sandhu, Junya Sato, Carmen Schabracq, Stefanie Schaut, Andreas Schlesinger, Julie van de Schoor, Teun Schouren, Henk Schut, Ies Schute, Maarten Schuurman, Ehecatl Sevilla, Milo Sharafeddine, Gina Siliquini, Ruud Simons, Agata Siwek, Ian Skirvin, Bregje Sliepenbeek, Lisanne Sloots, Krista Smulders & Michiel Ubels, Paweł Sobczak, Joran van Soest, Olena Solodiannykova, Tonni van Sommeren, Ana Sous, Francisco Speicher, Saskia Spitz, Yip Stals, Hanna Steenbergen-Cockerton, Mai Stevens, Jelle Stiphout, Lonneke Stomphorst, Karlijn Surminski, Flore Tanghe, Frans van Tartwijk, Nele Tas, Fienke Teeken, André Terlingen, Sophie Teunissen, sjoerd tim, Jan Timmers, Su Tomesen, Sam Tromp, Katya Tsareva, Rexy Tseng, Ferren Uerlings, Ellen Urselmann, Sanne Vaassen, Niels Vaes, Joris Vaessen, Celine Vahsen, Filiz Van der Velpen, van Win, Inge van der Ven, Fee Veraghtert, Ans Verdijk, Marie Verdurmen, Louisa Vergozisi, Sep Verhoeven, Elisa Verkoelen, Wessel Verrijt, Katrijn Verstegen, Bram Verstraeten, Aline Verstraten, Martijn Verzijl, Dina Vos, Iris de Vries, Karin Vyncke, Rosalie Wammes, Jeroen de Wandel, Yuqi Wang, Shirley Welten, Marenne Welten, Esra Westerburgen, Han van Wetering, Heleen Wiemer, Esmée Willemsen, Katja Windau, Ruben Wit, Niek Wittebrood, Vincent Wolff, Kamila Wolszczak, WONNE, Sigrid van Woudenberg, Pippilotta Yerna, Yinzk, Yuliya Zadorozhnyuk, Jun Zhang, Zhao Zhou, Noa Zuidervaart

Op 25 augustus:
finissage en feest!

Op zondag 25 augustus, tijdens de finissage van de Limburg Biënnale, werd de laatste dag van deze drukbezochte groepstentoonstelling gevierd, maar ook de kick-off van een reeks festiviteiten rondom het 25-jarig bestaan van Marres.

Met gratis toegang, taart, bubbels en pizza’s van Marres Kitchen.

Geopend van 12:00-17:00u.
Om 12:30 proostten we samen op het verleden en de toekomst, gevolgd door rondleidingen waarin kunstenaars van de Limburg Biënnale iets over hun werk vertelden.

Volgend op de finissage zal er op de 25e van elke maand iets speciaals plaatsvinden bij Marres. Hou onze website en socials in de gaten!

Foto: Rob van Hoorn

Voor de deelnemers van de
Limburg Biënnale 2024

Download alle foto’s van de opening bij Odapark Download alle foto’s van de opening bij Marres Download alle overzichtsbeelden van Marres Download alle overzichtsbeelden van Odapark

Ophaaldagen

De ophaaldagen van de Limburg Biënnale vinden plaats op 30 en 31 augustus tussen 11:00-16:00u bij Marres en op 6 en 7 september tussen 11:00-16:00u bij Odapark.

Foto: Rob van Hoorn

Limburg Biënnale 2024
Inleverdagen

De inleverdagen vonden plaats op 31 mei en 1 juni bij Odapark en op 7 & 8 juni bij Marres.

Bekijk meer
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Show more
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn

Limburg Biënnale 2024
Opening Odapark

De feestelijke opening van de Limburg Biënnale vond plaats op 29 juni bij zowel Odapark als Marres.

Bekijk meer
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Show more
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn

Limburg Biënnale 2024
Opening Marres

Bekijk meer
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Show more
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn

Limburg Biënnale 2024
Overzicht Marres

Bekijk meer
Voorkamer – Wessel Verrijt
Foto: Gert Jan van Rooij
Voorkamer – Wessel Verrijt
Foto: Gert Jan van Rooij
Wintertuin – Jan Rothuizen
Foto: Gert Jan van Rooij
Wintertuin – Jan Rothuizen
Foto: Gert Jan van Rooij
Show more
Tuinkamer – Eugenie Boon
Foto: Gert Jan van Rooij
Tuinkamer – Eugenie Boon
Foto: Gert Jan van Rooij
Trap – Paul Kooiker
Foto: Gert Jan van Rooij
Trap – Paul Kooiker
Foto: Gert Jan van Rooij
Schouwkamer – Fleur Pierets
Foto: Gert Jan van Rooij
Schouwkamer – Fleur Pierets
Foto: Gert Jan van Rooij
Gang & ijshuis – Marijn van Kreij
Foto: Gert Jan van Rooij
Gang & ijshuis – Marijn van Kreij
Foto: Gert Jan van Rooij
Kamer 7 – Anouk Kruithof
Foto: Gert Jan van Rooij
Kamer 7 – Anouk Kruithof
Foto: Gert Jan van Rooij
Zolder – Bonno van Doorn
Foto: Gert Jan van Rooij
Zolder – Bonno van Doorn
Foto: Gert Jan van Rooij
Tussenkamer – Katrein Breukers
Foto: Gert Jan van Rooij
Tussenkamer – Katrein Breukers
Foto: Gert Jan van Rooij
Poortkamer – Marenne Welten
Foto: Gert Jan van Rooij
Poortkamer – Marenne Welten
Foto: Gert Jan van Rooij

Limburg Biënnale 2024
Overzicht Odapark

Bekijk meer
Buitenruimte Odapark
Foto: Moniek op Den Camp
Buitenruimte Odapark
Foto: Moniek op Den Camp
Theehuis – Pablo Hannon
Foto: Moniek op Den Camp
Theehuis – Pablo Hannon
Foto: Moniek op Den Camp
Show more
Projectruimte – Han van Wetering
Foto: Moniek op Den Camp
Projectruimte – Han van Wetering
Foto: Moniek op Den Camp
Buitenruimte Odapark
Foto: Moniek op Den Camp
Buitenruimte Odapark
Foto: Moniek op Den Camp
Projectruimte – Maartje Korstanje
Foto: Moniek op Den Camp
Projectruimte – Maartje Korstanje
Foto: Moniek op Den Camp
Projectruimte – Jan Hoek
Foto: Moniek op Den Camp
Projectruimte – Jan Hoek
Foto: Moniek op Den Camp
Kunstlab – Birthe Leemeijer
Foto: Moniek op Den Camp
Kunstlab – Birthe Leemeijer
Foto: Moniek op Den Camp
Kunstlab – Karina Beumer
Foto: Moniek op Den Camp
Kunstlab – Karina Beumer
Foto: Moniek op Den Camp

Limburg Biënnale 2024
Finissage & 25 jaar Marres

Bekijk meer
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Show more
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn
Foto: Rob van Hoorn

Pers over
Limburg Biënnale 2024

L1 Cultuurcafé: Kunstenaars leveren hun werk in voor Limburg Biënnale L1: Limburg Biënnale voor het eerst ook in Odapark Venray ‘De Limburg Biënnale krijgt steeds meer naam.’
– de Volkskrant
‘Limburg Biënnale 2024: Combinatie van hobbyisten en professionals geeft onbevangenheid’
– De Limburger
‘De macht van het getal – amateurs & professionals exposeren samen in de Limburg Biënnale’
– Metropolis M
Platform haagsekunstenaars.nl
– Stroom, Den Haag
Cultuurtip Aaf & Lies pakken door (Podimo)

Voor de pers

Voor persverzoeken, beeldmateriaal en interviewaanvragen voor deelnemende curatoren en kunstenaars kun je contact opnemen met communicatie@marres.org.

Persbericht (.pdf) Persbeelden Inschrijven perslijst

Partners / met dank aan

Limburg Biënnale #1

Limburg Biënnale #1
Foto: Gert Jan van Rooij

Van 5 september tot 15 november 2020 startte Marres een nieuwe traditie: de eerste Limburg Biënnale vond plaats, die ruim 250 kunstwerken toonde van meer dan 150 deelnemers uit Limburg en omgeving.

Marres volgde hierbij de traditie van de jaarlijkse Summer Exhibition van de Royal Academy in Londen. Deze tentoonstelling bracht iedereen die zich kunstenaar voelt bij elkaar in een feestelijke viering van de kunsten. Zo was ook bij Marres een breed scala aan kunstwerken te zien: van beeldhouwwerk tot dansperformance, van textielinstallatie tot videokunst, van studerende professional tot gepensioneerde amateurkunstenaar, van 7 tot 87 jaar en van Cobra schilderij tot Bauhaus tekening.

Open call Limburg Biënnale Cahier Overzicht tentoonstelling Kijkje in kunst
Limburg Biënnale #1

Juryleden & curatoren

In juli 2020 nodigde Marres door middel van een open call makers uit Limburg en omgeving uit om maximaal drie werken in te zenden. Een jury van 12 professionele kunstenaars maakte een selectie uit de ruim 1100 ingezonden kunstwerken. Zij richtten vervolgens elk een eigen kamer bij Marres in met hun selectie en toonden ook eigen werk.

De jury en curatoren waren: Joan van Barneveld, Sidi El Karchi, Hadassah Emmerich, Vera Gulikers, Esther Janssen, Charlotte Lagro, Chaim van Luit, Keetje Mans, Mike Moonen, Tanja Ritterbex, Marta Volkova en Slava Shevelenko.

Corona

Marres speelde al jaren met het idee om een traditie à la de Summer Exhibition van de Royal Academy in Londen ook in Limburg te starten. In het voorjaar van 2020 moest op het laatste moment een geplande tentoonstelling met internationale kunstenaars door corona worden geannuleerd. Het ondersteunen van lokaal talent en de mede door corona herleefde aandacht voor de regio, vormden de aanleiding om de Limburg Biënnale te realiseren.

Twee maanden na de opening op 5 en 6 september kwam er door de tweede coronagolf in het najaar een vroegtijdig einde aan de Limburg Biënnale. Op 4 november in plaats van 15 november sloot Marres de deuren. Ook is door de coronamaatregelen het publieksprogramma rondom de tentoonstelling komen te vervallen.

Kunstenaars

De geselecteerde kunstenaars voor deze eerste Limburg Biënnale waren:

José Aerts, Julie Arphi, Olivier Arts, Sara Bachour, Stefanie De Bakker, Felix Baumsteiger, Gert van Beek, Akkie de Beer, Elise Berenstein, Suzanne Berkers, Joris Bochman, Hetty van Boekhout, Marianne van der Bolt, Ronald van den Boogaard, Jorden Boulet, Dirk Bours, Servé Braeken, Rina van den Brandt, Paddy de Bruijn, Anne Büscher, Joep Caenen, Mak Camps, Aga Cela, Hannelore Celen, Bryan Claessen, Mattanja Coehoorn, Pierre Coric, Roxanne Crals, Anne Linde Dejong, Les Deux Garçons, Cas Dingelstad, Talla Dirkzwager, Chantal Le Doux, Birgitta van Drie, Jeroen Duijf, Kaya Erdinç, Anneke Eussen, Jeroen Evertz, Ton Eyssen, Marjo Frische, Cathy Ganty, Truus Gelissen, Lena George, Moniek Gerrits, Eva Geutjes, Grapevine, Franck Gribling, Kim Gromoll, Norbert Grunschel, Joost van Haaften, Dirk den Haan, Annelies Habers, Femke Habets, Debora De Haes, Marte Hameleers, Joke Hansen, Johan Helder, Jolanda Helwig, Eugene Hennekens, Michel van Henten, Petra Herzog, Milous Heunks, Fran Hoebergen, Birgit Horsting, Wouter Huis, Anke Huntjens, Roger Huskens, Jeroen Jaenen, Willem Janssen, Mark Janssen, Tonnie Jongen, Joséphine Kaeppelin, Tineke Kambier, Eleni Kamma, Corina Karstenberg, Willem van Kempen, Laura Knipsael, Weronika Kocewiak, Brecht Koelman, Marie Claire Krell, Hannah Kuhlmann, Luuk Kuipers, Ton Laeven, Peter Lahaye, Amber Lalieu, Miyeon Lee, Pascale Leenders, Catharina van Leeuwen, Susan Leurs, Lino Lithium, LosDQ, Maurits Losse, Ien Lucas, Linda Maissan, Marika Meoli, Marjon Merckelbach, Jochem Mestriner, Robbie van Mierlo, Astrid Mingels, Ray Moon, Remy Neumann, Kyra Nijskens, Guusje van Noorden, Sylvie van Oosterhout, Anoek Oostermeijer, Desiree Palmen, Benyamin Perry, Marco Plinio Júnior, Dorine van der Ploeg, Branko Popovic, Han Rameckers, Jack Reubsaet, Helmie van de Riet, Roos Roberts, Johanna Roderburg, Astrid Rubie, Limmy Scheres, Sylvia Schols, Zoë Schoonbrood, Yvonne Schroeten, Simone Schuffelen, Rachel Simons – De Bie, Krista Smulders, Saskia Spitz, Risja Steeghs, Felix Stelten, Bram Tackenberg, Fienke Teeken, André Terlingen, Willy Thijs, Rebecca Treur, Michiel Ubels, Torsten Uerlings, Vanacruz, Tejo Verstappen, Aline Verstraten, Marianne Vestering, Ebba Vispad, Lukas Vonk, Marjan Vos, Joost Vrouenraets, Rob Walter, Bas de Weerd, Peter van Wegberg, Ron Weijtjens, John Weilacher, Jan Willms, Bas de Wit, Mickey Yang, Pippilotta Yerna, Marielle Yogi, Quinn Zeljak, Julia Zeltserman.

Limburg Biënnale #1
Foto: Gert Jan van Rooij

Overzicht tentoonstelling

Bekijk meer
Limburg Biënnale #1
Foto: Gert Jan van Rooij
Limburg Biënnale #1
Foto: Gert Jan van Rooij
Limburg Biënnale #1
Foto: Gert Jan van Rooij
Limburg Biënnale #1
Foto: Gert Jan van Rooij
Bekijk meer
Limburg Biënnale #1
Foto: Gert Jan van Rooij
Limburg Biënnale #1
Foto: Gert Jan van Rooij
Limburg Biënnale #1
Foto: Gert Jan van Rooij
Limburg Biënnale #1
Foto: Gert Jan van Rooij

Kijkje in kunst

Limburg Biënnale #1

Laura Knipsael

Limburg Biënnale #1

Lena George

Limburg Biënnale #1

Michiel, Fran en Krista

Limburg Biënnale #1

Johan Helder

Limburg Biënnale #1

Wouter Huis

Limburg Biënnale #1

Tonnie Jongen

Pers over Limburg Biënnale #1

L1 De Limburger De Volkskrant RTV Maastricht

Voor de pers

Voor persverzoeken, beeldmateriaal en interviewaanvragen kun je contact opnemen met communicatie@marres.org.

Persbericht Persbeelden Pers info

Partners / met dank aan

Limburg Biënnale #1 wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds21.

Limburg Biënnale #2

Limburg Biënnale #2
Foto: Gert Jan van Rooij

In 2022 organiseerde Marres de tweede editie van de Limburg Biënnale: een groepstentoonstelling die de professionele met de amateurkunsten verbindt.

Marres volgt hierbij de traditie van de jaarlijkse Summer Exhibition van de Royal Academy in Londen. De eerste editie, die in 2020 plaatsvond, was met ruim 250 kunstwerken van meer dan 150 kunstenaars een groot succes.

Open call

Marres nodigde iedereen in Limburg en omgeving uit deel te nemen aan de Limburg Biënnale. Via een open call, die plaatsvond van 2 tot en met 18 maart, kon iedereen maximaal drie werken indienen. Een jury van 12 professionele kunstenaars beoordeelden de inzendingen en selecteerden de deelnemers. Vervolgens richtten ze met hun selectie een kamer in Marres in en toonden daarbij ook eigen werk.

Jury- en curatorenteam

De jury en curatoren voor de Limburg Biënnale #2 zijn: Kymani Ceder, Paul Drissen, Afra Eisma, Gijs Frieling, Norbert Grunschel, Susanne Khalil Yusef, Femmy Otten, Derk Thijs, Roy Villevoye & Fransje Killaars, Niña Weijers, Mickey Yang.

Geselecteerde kunstenaars

Johann Arens, Atelier Les Deux Garçons, Gegee Ayurzana, Marijke Bänziger, Felix Baumsteiger, Michael van den Besselaar, Maud van den Beuken, Nadie Borggreve, Dagmar Bosma, Milena Anna Bouma, Anne-Sophie Bourez, Mathieu Bruls, Greta Carlevaro, Senna Castro, Kymani Ceder, Hannelore Charlotte Celen, Johan Cloesen, Bas Coenegracht, Marie-Josée Comello, Karin Counet, Florentijn de Boer, Bob Demper, Jan Dietvorst, Adele Dipasquale, Yingda Dong, Michaela Drescher, Dina Dressen, Paul Drissen, Jeroen Duijf, Afra Eisma, Timo Ekhart, Koos van der Elsen, Frans Franciscus, Gijs Frieling, Truus Gelissen, Lena George, Jessie Georges, Norbert Grunschel, Vera Gulikers, Hilda Haafkens, Harrie Habets, Wilma Habraken, Paul Hanssen, Doris Hardeman, Nicole Hardy, Haya Yaseen, Toine Heemskerk, Josien Heesen, Trees Heil, Els Hendriks, Fransje Hendrikx, Vera Henning, Sonja Hillen, Ann van Hout, I The Observer, Tabor Idema, Lotte Jacobs, Toon Jans, Nora Jongen, Tonnie Jongen, Marlene Lydia Kapitza-Meyer, Fransje Killaars, Anastasia Kiseleva, Guna Klekers, Han de Kluijver, Luka Kluskens, Ludo de Kort, Le Cerff, Chan Le Doux, Mariet Leufkens, Thijs Linssen, Marian Litjens, Jonas Loellmann, Jeroen van Loon, Alejandra López, Ien Lucas, Maartje Maria, Linda Maissan, Steven Antonio Manes, Martens&Martens, Griet Moors, Marco Morittu, Esmeralda de Mosa, Yvonne Mostard, Martin Moulen, Susana Mulas Lastra, Christine Muris, Felix Nene, Remy Neumann, Annemarie Nibbering, Zoé Numan, Femmy Otten, Bea Otto, PHAE, Mariet Posthumus, Marjo Postma, Gerrit van Ratingen, Jürgen Reichert, René Reynders, Roos Roberts, Paul Rondags, Hannes van Roosmalen, Jamell Saman, Jan Samyn, Limmy Scheres, Alfons Schiffeleers, Ies Schute, Ika Schwander, Triana Segovia, Vera Sillen, Karin Smits, Nelly Snijders, Jiu Song, Henk Speth, Saskia Spitz, Christiane Steffens, Famke Storms, Studio Kuhlmann & Delphine Lejeune, Studio Tess, Fienke Teeken, Toon Teeken, Derk Thijs, Sabina Timmermans, Saar Trienes, Cassandra Troost, Frans Tummers, Ferren Uerlings, Kubilay Mert Ural, Marnix van Uum, Lizzie Veldkamp, Veerle Verschooren, Céline Villevoye, Roy Villevoye, Josine Vissers, Lotte Johhny Vrancken, Bas de Weerd, Niña Weijers, Trudie Westen, Ine van der Weyden, Heleen Wiemer, Vita Soul Wilmering, Indra Wouters, Suyoung Yang, Mickey Yang, Kwan Kit Ellen Yiu, Susanne Khalil Yusef.

Overzicht tentoonstelling

Bekijk meer
Limburg Biënnale #2
Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij
Limburg Biënnale #2
Foto: Gert Jan van Rooij
Limburg Biënnale #2
Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij

Pers over Limburg Biënnale #2

Een sprankelende verzameling groepstentoonstellingen
– de Volkskrant
Tefaf in het klein: achter elke hoek wacht een nieuwe wereld
– De Limburger
‘Feestelijke viering van de Limburgse kunsten’ krijgt komende zomer tweede editie
– De Limburger

Voor de pers

Voor persverzoeken, beeldmateriaal en interviewaanvragen kun je contact opnemen met communicatie@marres.org.

Persbeelden Inschrijven perslijst