Bezoek Marres

Marres is hét huis voor hedendaagse cultuur in Maastricht, gevestigd in een monumentaal herenhuis midden in het historische centrum. We kijken ernaar uit je te verwelkomen.

Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om je bezoek aan het museum te kunnen plannen: adres, museumtickets en entreeprijzen, openingstijden en routebeschrijving.

Adres en contact

Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur
Capucijnenstraat 98
6211 RT Maastricht
+31 (0) 43 327 02 07
info@marres.org

Google Maps

Heb je vragen omtrent je ticket of je bezoek? Je kunt contact met ons opnemen via receptie@marres.org.

Tickets en entreeprijzen

Regulier

€ 10,00

Kinderen tot 18 jaar

GRATIS

65+ / Studenten / CJP

€ 5,00

Studenten Maastricht Institute of Arts / Jan Van Eyck / Toneelacademie

GRATIS

Museumkaart (verkrijgbaar bij Marres), ICOM

GRATIS

Vriend van Marres

GRATIS

Groepsbezoeken:
Als je Marres wilt ontdekken met familie, vrienden of collega’s, boek dan een groepsbezoek. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten. Vanaf 10 personen hanteren we een groepskorting van 20% op de entreeprijs. Klik hieronder voor meer informatie en voor het reserveren van een groepsbezoek.

Vrienden van Marres:
Wil jij Marres steunen en het hele jaar door gratis toegang? Word Vriend van Marres! Klik hieronder voor meer informatie.

Openingstijden en -dagen

Dinsdag t/m zondag: 12:00 – 17:00
Maandag: gesloten

Marres toont altijd één tentoonstelling tegelijk. Dat betekent dat we tijdens de opbouw van een nieuwe tentoonstelling tijdelijk gesloten zijn voor publiek. In 2024 is dat op de volgende data:

8 t/m 26 januari
29 januari t/m 6 maart
27 mei t/m 28 juni
26 augustus t/m 13 september
4 t/m 14 november, daarna zijn we beperkt geopend.

Marres is in 2024 gesloten op de volgende feestdagen:
Nieuwjaarsdag / 1 januari
Carnavalsdinsdag / 13 februari
Tweede Paasdag / 1 april
Koningsdag / 27 april
Tweede Pinksterdag / 20 mei
Eerste Kerstdag / 25 december

Marres is in 2024 geopend op de volgende feestdagen:
Goede Vrijdag / 29 maart
Eerste Paasdag / 31 maart
Bevrijdingsdag / 5 mei
Hemelvaartsdag / 9 mei
Eerste Pinksterdag / 19 mei
Tweede Kerstdag / 26 december
Oudjaarsdag / 31 december

Routebeschrijving

Openbaar vervoer:
Vanaf het Centraal Station in Maastricht neem je stadsbus 1, 2, 3 of 6. Je stapt uit bij de halte Statensingel. Steek de Statensingel over naar de Capucijnenstraat. Het is ook mogelijk om vanuit het Centraal Station stadsbus 7 te nemen. Stap uit bij halte Frontensingel/Maagdendries. Steek de Statensingel over naar Capucijnenstraat.
Het is raadzaam om de actuele dienstregeling en routes te controleren, omdat deze kunnen veranderen.

Te voet (± 20 minuten):
Loop vanaf het Centraal Station via de Stationsstraat naar de Sint Servaasbrug. Na het oversteken van de brug ga je via de Maastrichter Brugstraat rechtsaf richting de Kleine Staat. Vervolgens ga je linksaf richting de Grote Staat en arriveer je op het Vrijthof. Vanaf het Vrijthof ga je voorbij Theater aan het Vrijthof naar rechts, richting de Statenstraat. Steek de Grote Gracht over richting de Capucijnenstraat en je vindt Marres aan je linkerhand bij nummer 98.

Met de auto:
We adviseren om te parkeren bij parkeergarage Q-Park Frontenpark (onoverdekt). Volg de borden ‘parkeergarage Q-Park Frontenpark’. Loop vanuit de parkeerplaats richting Statensingel. Steek de Statensingel over naar Capucijnenstraat. Marres ligt op nummer 98 aan je rechterkant.

Google Maps

Marres Kitchen

Geopend van dinsdag t/m zondag
12:00 – 17.00
18.00 – 23:00, keuken sluit om 22.00 uur
Gesloten op maandag

Gesloten van 30 december 2023 t/m 8 januari 2024

Om een tafel te reserveren, bel  +31 (0) 6 13 33 35 83.

Meer info
Marres Kitchen

FAQ

Ja, Marres is een van de musea in Maastricht die je kan bezoeken met je museumkaart.

Ja, Marres is een van de musea in Maastricht die je kan bezoeken met je ICOM-kaart.

Ja, vanaf het Centraal Station in Maastricht neem je stadsbus 1, 2, 3 of 6. Je stapt uit bij de halte Statensingel. Steek de Statensingel over naar de Capucijnenstraat. Het is ook mogelijk om vanuit het Centraal Station stadsbus 7 te nemen. Stap uit bij halte Frontensingel/Maagdendries. Steek de Statensingel over naar Capucijnenstraat.
Het is raadzaam om de actuele dienstregeling en routes te controleren, omdat deze kunnen veranderen.

Ja, we adviseren om te parkeren bij parkeergarage Q-Park Frontenpark (onoverdekt). Volg de borden ‘parkeergarage Q-Park Frontenpark’. Loop vanuit de parkeerplaats richting Statensingel. Steek de Statensingel over naar Capucijnenstraat. Marres ligt op nummer 98 aan je rechterkant.

Ja, Marres bevindt zich in het bruisende stadscentrum van Maastricht. Het is de perfecte plek om te starten en de stad te ontdekken. Wist je dat we in de receptie een aantal leuke wandelingen verkopen? Zo ontdek je de stad Maastricht maar ook de mooie omgeving van Limburg te voet. De wandelingen zijn een van de leukste uitjes van Zuid-Limburg.

Marres is gevestigd in een oud historisch pand waarbij tot onze grote spijt alleen de begane grond toegankelijk is voor rolstoelen.

Marres is gratis toegankelijk voor studenten van Maastricht Institute of Arts, Jan van Eyck Academie en de Toneelacademie. Alle andere studenten krijgen ook korting op vertoon van hun studentenpas en betalen €5: de helft van de reguliere prijs.

Ja, je bent van harte welkom om het museum met een groep te bezoeken. Laat dit wel even van tevoren aan ons weten! Marres biedt verschillende rondleidingen, workshops en arrangementen voor groepen. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op.