17 mei 2024

De Onzichtbare Collectie op school

Op 17, 24 en 31 mei geeft Marres een workshopreeks van De Onzichtbare collectie op Basisschool Sint Jozef in Merelbeek. Hier nemen talentgroep 6, 7 en 8 aan deel. 

De workshops hebben het thema Limburg Biënnale. Leerlingen luisteren naar een verhaal van het kunstwerk 50-50 dat te zien is in Odapark, Venray. In de groep bespreken we wat we horen en hoe het kunstwerk eruit zou kunnen zien. Leerlingen gebruiken hierbij hun verbeelding. Hierna ontwerpen ze een eigen kunstwerk gebaseerd op het verhaal.

De volgende les gaan ze hun tekening uitwerken tot een 3D-sculptuur. Ze maken eigenlijk hun eigen beeldenpark, zoals in Odapark. De leerlingen werken hun eigen ideeën uit met diverse materialen (klei, hout, ijzerdraad, kurk, karton, wol, noppenfolie etc.). Het proces en het ontdekken van nieuwe materialen en combinaties staan centraal.

Op de derde workshop maken ze een verhaal over hun eigen kunstwerk, dit spreken ze daarna ook in. Bij het beschrijven van het kunstwerk betrekken ze alle zintuigen.

Lees meer over Marres educatie Bekijk het educatieblog De Onzichtbare Collectie