28 mrt 2024 — 18 apr 2024

De Onzichtbare Collectie op basisschool Sint Aloysius

Opaque Spirits Arturo Kameya
Foto: Gert Jan van Rooij

Vier weken lang hebben de leerlingen van basisschool Sint Aloysius in Maastricht meegedaan aan het project De Onzichtbare Collectie.

Kinderen beschrijven daarbij hun favoriete kunstwerk. Ze vertellen wat ze voelen als ze het kunstwerk zien of ruiken, waar ze over fantaseren of wanneer ze eraan denken. Het project leert kinderen stil te staan bij hun eigen waarneming en de belevingswereld van anderen. Leerkrachten kunnen vanuit dit verhalenarchief een eigen invulling geven aan thema’s als identiteit, cultuur, maatschappij, taal en geschiedenis.

In navolging van een ingesproken verhaal over de ‘kakkerlakkenwereld’ van de Peruaanse kunstenaar Arturo Kameya, te zien in de tentoonstelling Opaque Spirits, gingen de leerlingen aan de slag met hun eigen verhaal en maakten ze met allerlei materialen maquettes van hun eigen fantasiewereld.

Hun creaties zullen t/m 12 mei 2024 tentoongesteld worden in het ijshuis achterin de tuin van Marres. Ook zijn daar hun verhalen voor De Onzichtbare Collectie te beluisteren. Onze stadstuin en het ijshuis zijn voor iedereen gratis te bezoeken. Kinderen onder de 18 mogen altijd gratis naar de lopende tentoonstelling.

Ben je ook geïnteresseerd in een educatieproject op school? Stuur dan een e-mail naar educatie@marres.org.

Lees meer over ons educatieprogramma Lees meer over De Onzichtbare Collectie Lees meer over de tentoonstelling Opaque Spirits