Datum:
23 september 2020
Tijd:
19:00 – 21:00 uur
Met:
Suze Milius en Maribel Ortega
Locatie:
De Brandweerkantine
Voertaal:
Engels
Entree:
€5 (regulier), €2,50 (studenten)
Alleen online verkoop, op de avond zelf aan de deur is het niet mogelijk om nog een ticket te kopen.
In maart 2020 deed social distancing ruw en onaangekondigd zijn intrede in ons ‘nieuwe normaal’ en veranderde onze omgangsvormen met elkaar radicaal. Maar eigenlijk maakt dit begrip al heel lang onderdeel uit van onze codes van lichamelijk gedrag. In deze sessie onderzoek je wat die codes betekenen en wat ze doen: hoe dichtbij mogen we komen? Waar mogen we aanraken? En hoe lezen we de lichaamstaal van anderen? Met regisseur Suze Milius, coach en mentor Maribel Ortega en een performer verkennen we de veranderende omgangsvormen in onze samenleving.
Maribel Ortega
Maribel Ortega is coach, mentor, keynote spreker en vertrouwensambassadeur. Ze komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek maar woont en werkt al 18 jaar in Duitsland. Ortega heeft een fascinatie voor cultuur, lichaamstaal, psychologie en is in het bijzonder geïnteresseerd in emotionele en culturele intelligentie. Aan de Universiteit van Erlangen behaalde ze een master in filologie, de tak van taalkunde die dode talen bestudeert, is een gecertificeerd neuroleadership-coach en werkt als zakelijk cultureel trainer. Momenteel volgt ze de opleiding Executive Master of Business Administration (EMBA) aan de Quantic School of Business and Technology.
Suze Milius
De voorstellingen van de regisseur Suze Milius kenmerken zich door onhandig gedrag en ongemakkelijke ontmoetingen. Ze vertrekken vanuit schijnbaar alledaagse situaties, die Milius met haar absurde humor en gestileerde esthetiek onder spanning zet. Momenteel werkt zij aan een project gebaseerd op fabels over menselijk en dierlijk gedrag.
Milius studeerde regie aan de Toneelacademie Maastricht. Haar afstudeervoorstelling Collection (2012) werd genomineerd voor de Ton Lutz Prijs en in 2018 won zij de Erik Vos-prijs, de regieprijs voor bijzonder talent. Met Stefan Jakiela stichtte Milius in 2013 het Brusselse kunsthuis House Crying Yellow Tears. Ze maakte voorstellingen voor o.a. de Brakke Grond, Desingel Antwerp, Kaaitheater Brussels, Festival Cement, Orkater, Toneelgroep Maastricht, Productiehuis Rotterdam en Het Zuidelijk Toneel.