27 sep 2022

Locatie: De Brandweerkantine

Training the Senses: Luisteren als interventie

Datum:

27 november 2022

Tijd:

19:00 – 21:00 uur

Met:

Davide Tidoni & Simone Evangelisti

Locatie:

De Brandweerkantine
Capucijnenstraat 21 Maastricht

Taal:

Engels

Max. aantal deelnemers:

12

Entree:

€5 (regulier), €2,50 (studenten)

Sinds 2009 maakt Davide Tidoni luisterpartituren waarin hij de actieve rol van de luisteraar en zijn mogelijkheden om te handelen binnen een akoestisch veld onderzoekt. Uitgaande van de subjectieve ervaring van akoestische verschijnselen, zoals filtering en reflectie, belichten de partituren de interactie tussen de fysieke aard van geluid, het gedrag ervan in de ruimte en de modulatie van geluid door lichaam en beweging.

In deze workshop nodigt Davide Tidoni, samen met danser Simone Evangelisti, deelnemers uit om hun eigen vermogen te verkennen en te onderzoeken om geluid aan te raken, te filteren, te absorberen en te blokkeren bij het realiseren van het performatieve potentieel van de partituren. Door middel van geleide sequensen en improvisatiemomenten experimenteren deelnemers met nieuwe manieren om geluid en luisteren te benaderen als middelen om beweging en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen.

Dit evenement is in samenwerking met iii.

Davide Tidoni

Davide Tidoni is een kunstenaar die werkt op de grenzen van de fysieke, zintuiglijke en emotionele dimensies van geluid. Zijn werk gaat in op vragen over interacties met de akoestische ruimte, intersubjectiviteit en vergankelijkheid. Zijn werkmethode omvat ook interesses in het gebruik van geluid in tegenculturen en sociale contexten van strijd. In 2018 publiceerde hij The Sound of Normalisation, een veldonderzoek naar de Ultras-groep Brescia 1911.

Simone Evangelisti

Simone Evangelisti studeerde theater en dans bij Raffaella Giordano en het Fondazione Pontedera Teatro. Hij heeft opgetreden met verschillende gezelschappen (Dom, Strasse, Teatro delle Briciole) en overbrugt daarbij vaak uiteenlopende terreinen en formats: van voorstellingen voor kinderen tot danstheater, in-situ optredens en stedelijke interventies. Daarnaast is hij politiek actief en documenteert hij zijn ervaringen op dit gebied in grafische verhalen die in fanzines en magazines worden gepubliceerd.