Marres Movements | Christopher Tignor – Listening Walk

Marres Movements

Listening Walk

Voor de performanceserie Marres Movements maakte componist en muzikant Christopher Tignor een wandeltour. De tour startte in het hart van de tentoonstelling The Painted Bird in Marres, waarna hij de deelnemers geleidelijk het gebouw uitleidde om de straten van Maastricht te verkennen. De wandeling eindigde ook weer in in Marres.

Uitgerust met een mp3-speler en koptelefoon leidde Christopher de deelnemers langs een route door de stad. Vanuit Marres gaat de groep de stad in: Capucijnenstraat, Apostelengang, Misericordeplein, Uitbelderstraat, Sint Catharinastraat. De groep doorkruist verschillende omgevingen, waarbij de ritmische contouren van de muziek meegaan op de beweging van het lopen: het oversteken van een weg, het afdalen van een trap, een vertraging of versnelling. Deze luisterervaring, die voortkomt uit het thema ‘Intimacy’ van Slow Research Lab, transformeert de eenzame ervaring van het luisteren via een koptelefoon tot een sociale handeling.

Beluister Christophers track Thunder Lay Down In The Heart, die hij maakte voor de luisterwandeling.

Christopher Tignor

Christopher Tignor (VS, 1976) werd vanaf zijn derde jaar opgeleid tot klassiek violist en begon als adolescent rock ‘n roll te spelen. Hij studeerde creatief schrijven aan Bard College (New York) en heeft een MA in computerwetenschappen van de New York University en een PhD in muziekcompositie van Princeton University.

De Listening Walk werd samengesteld door Carolyn F. Strauss van Slow Research Lab, Amsterdam.