Marres Movements | Christopher Tignor – Along a Vanishing Plane

Along a Vanishing Plane

Componist, muzikant en softwareontwikkelaar Christopher Tignor geeft een live performance van zijn soloalbum Along a Vanishing Plane. Het album bevat eigen composities voor viool, percussie, stemvorken en software-instrumenten.

“Deze muziek gaat in de eerste plaats over wat er samen gedaan kan worden, live in een ruimte, om het rumoer van het openbare leven zowel te overstijgen als ons ervan los te maken. De stukken bieden tekstloze hymnen en pulserende harmonische structuren die men als een focuspunt voor eigen, hedendaagse waarden zou kunnen gebruiken. Ik wilde de tijd terugbrengen in de elektronische muziek. Ik wilde ook het lichaam terugbrengen; onze rituelen beginnen met het fysieke. Alle klanken komen voort uit mezelf, door een drum aan te slaan, viool te spelen, of verschillende natuurlijke percussiebronnen. Ik heb software gebouwd die mij die mogelijkheid geeft. Er is zoveel ruimte in deze muziek, dat is echt essentieel – luisteren naar een frase die in de zaal wegsterft voordat iets nieuws gebeurt.” – Tignor over het album

Christopher Tignor

Christopher Tignor (VS, 1976) werd vanaf zijn derde jaar opgeleid tot klassiek violist en begon als adolescent rock ‘n roll te spelen. Hij studeerde creatief schrijven aan Bard College (New York) en heeft een MA in computerwetenschappen van de New York University en een PhD in muziekcompositie van Princeton University. Zijn experimentele elektroakoestische composities en uitvoeringsvormen bieden een stimulerende samenvloeiing van klassieke Europese en populaire Amerikaanse muziektradities.

Along A Vanishing Plane staat op Spotify en is beschikbaar via iTunes.