Marres Movements | Annika Kappner – Future Petroleum

Future Petroleum

Future Petroleum van Annika Kappner is een installatie-performance die voor Marres Movements werd aangepast om zo een multi-zintuiglijk tableau vivant te creëren dat de toeschouwer volledig omringt. Het werk verkende de gelaagdheid van percepties en het consumeren van ervaringen die worden aangeboden door de mode- en entertainment industrie, de commerciële sector en de kunstwereld. Het stelde de vraag welke energievorm ontstaat uit de gigantische stroom beelden die dagelijks worden gecreëerd en geconsumeerd.

Future Petroleum werd uitgevoerd door Fina Anjou (SE), Nicola Baratto (IT), Karolien Buurman (NL), Arie de Fijter (BE), Aurélien Lepetit (FR).

Annika Kappner

Annika Kappner (DE, 1980) ontwikkelt multi-zintuigelijke ervaringen door elementen uit de virtuele wereld te vertalen naar de materiële werkelijkheid. Vanuit haar ervaring als een investeringsbankier richt zij zich met haar werk op de ontwikkeling van bewustzijn in relatie tot mentale patronen en op de onderliggende krachten die vorm geven aan hun systemische tegenhangers in de natuur, beeldende kunst, technologie en wetenschap. Ze is mede-oprichter van het interdisciplinaire kunstenaarscollectief Elephants & Volcanoes.

Future Petroleum werd ondersteund door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunsten). De performance is onderdeel van Fashion Makes Sense, de 9e editie van  FASHIONCLASH Festival in Maastricht (29 juni – 2 juli).