Out of Storage

Routes door de tentoonstelling

Om u als bezoeker te begeleiden bij het zien en waarderen van de honderden kunstwerken uit de FRAC-collectie, werden er verschillende routes door de tentoonstellingen ontwikkeld. U kon bij de entree een keuze maken uit het aanbod, dat gedurende de looptijd werd geactualiseerd en uitgebreid. Bij de opening van Out of Storage boden we de eerste vier routes aan.

Iedere route stond voor een geheel eigen benadering van een selectie van kunstwerken. U kon er voor kiezen een of meerdere routes te volgen om zo niet alleen te worden geïnformeerd over de verschillende kunstwerken en het verbindende element, maar ook over de verschillende perspectieven die mogelijk zijn op moderne kunst.

Er was een algemene route die de hoogtepunten uit de collectie van het FRAC Nord-Pas de Calais presenteert. U kon ook kiezen voor een specialistische route die ingaat op enkele sleutelwerken uit de Belgische kunstgeschiedenis.

In de loop van de tijd presenteerden we nieuwe routes en daarmee weer andere perspectieven op de moderne kunst van de afgelopen vijftig jaar. Een aantal routes maakte tegelijkertijd de verantwoordelijkheid van een collectionerende instelling duidelijk en gaat bijvoorbeeld in op collectiebeleid of restauratie van moderne kunstwerken.

Paul McCarthy, Painter, 1995