Out of Storage

FRAC Nord-Pas de Calais

FRAC Nord-Pas de Calais heeft als doel hedendaagse kunst te ontsluiten, verspreiden en promoten, zowel op regionale, nationale als internationale schaal. Dankzij een collectie van bijna 1500 werken uit verschillende disciplines (fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, performance, video, installatie en design), getuigt de collectie van het FRAC van de rijkdom en diversiteit van de hedendaagse kunst. Historische werken uit stromingen zoals de Arte Povera, conceptuele of minimalistische kunst, treden in dialoog met recente artistieke producties.

Sinds tien jaar is het FRAC Nord-Pas de Calais gevestigd in Duinkerken. Er werden verschillende partnerschappen met culturele instellingen opgezet via reizende tentoonstellingen en de uitleen van werken zoals in het kader van de tentoonstelling Out of Storage in de Timmerfabriek in Maastricht. Het FRAC reflecteert op innoverende wijze op het systeem van de culturele communicatie om zo een steeds groter publiek te bereiken. Naast tentoonstellingen biedt het FRAC educatieve activiteiten aan in scholen, bijvoorbeeld via het programma Elèves à l’œuvre.

In 2013 begint het FRAC aan een nieuw tijdperk in een gebouw in de haven van Duinkerken. De architecten Lacaton & Vassal stelden voor een kopie van de hal AP2 te bouwen, een van de waardevolle overblijfselen van de scheepsbouwindustrie in Duinkerken. Dit toekomstige gebouw geeft het FRAC de beschikking over bijzondere tentoonstellingsruimtes, maar ook de gelegenheid om er andere functies in onder te brengen zoals het collectiedepot, administratieve ruimtes en ruimtes voor communicatie en activiteiten.

Copyright: Lacaton & Vassal